kis csapatunk

Magunkról

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület egy lelkes tagokból álló, állatszerető és az állatokért tenni kívánó csapat.

 

Az Egyesület Komáromban, 2000 óta működik. Tagjaink mind önkéntesek, azaz munka, család, iskola mellett mentjük és segítjük a bajba jutott állatokat. Szeretnénk, ha minden komáromi és környékbeli, akinek van szíve, mellénk állna, tudna rólunk és arról, hogy sokan, együtt megmenthetnénk a rászoruló állatokat. Az elmúlt években számtalan árva, kidobott állatnak találtunk gazdát, több kutyát juttattunk vissza eredeti gazdájához, illetve néhány alkalommal a fajtamentőkkel együtt sikerült megmentenünk kóbor kutyákat. Fontos számunkra, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek a már addig is sokat szenvedett kutyák és macskák, ezért rendszeresen ellenőrizzük is az általunk örökbe adott állatokat. Lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni a hozzánk fordulóknak is.

A közvetlen segítségnyújtás mellett legfőbb célunk Komárom és a környező települések lakosainak és a jövő generációinak felelős állattartásra ösztönzése. Célunk nem kisebb, mint hogy segítséget nyújthassunk a társadalom számára hasznos, a környezetéért felelősséget vállaló fiatalok nevelésében. Fontosnak tartjuk, hogy az állattartókat folyamatosan állattartásra és állatorvosi ellátásra vonatkozó ismeretekkel lássuk el, valamint tájékoztatást kívánunk nyújtani az állattartási törvényben meghatározott előírásokról is.

Egyesületünk szívesen vár mindenkit, aki szívén viseli az állatok sorsát, a felnövekvő generációk felelős állattartásra nevelését és aki bármilyen segítséget tud ezekben nyújtani. Bárki beléphet hozzánk tagként egy nyilatkozat kitöltésével, melyben jelölheti, hogy miben tudna támogatni bennünket kezdve az állatok gondozásától az anyagi segítségig.

virtuális örökbefogadás

adományozás

önkéntesség

ÉV

Örökbeadás

Ország

Támogatóink: